Kvalitet fra hode, hjerte og hender

En lang historie kort

Aarsland møbelfabrikk er en av landets ledende leverandører av kvalitetsrike kontor- og skolemøbler. Vi har lokal produksjon på Vigrestad på Jæren. I dag er det fjerde generasjon som driver møbelfabrikken.

I mer enn hundre år har familien Aarsland sendt bedriften videre fra generasjon til generasjon. I 1922 startet Erik J. Aarsland møbelverksted sammen med broren, der de laget alt det kunden ville ha – fra gyngestoler til trillebårer og hele spisestuer.

Da krigen kom, tok tyskerne fabrikken som bolig, men i 1946 startet Erik J. opp igjen sammen med sønnen Sigbjørn. Dette året ble også den første skrivepulten produsert på Vigrestad, til kunden Kontorartikler i Stavanger.

Aarsland møbelfabrikk retropult

Dette er "Skrivepult nr. 6", designet av Aarsland i 1965. Foto: Tom Haga

I 1979 kom nybygget til, samtidig som Martin og broren Sven Erik overtok fabrikken. Da drev Aarsland i stor grad med sengeproduksjon, men i 1983 snudde fabrikkskuta i retning kontormøbler og kontraktsmøbler. Sven Erik gikk ut av driften i 1997, og Martin fortsatte alene, og veksten fortsatte den også: Flere nye bygg kom til, faktisk hele seks stykker i tidsrommet 1985 – 2004. Det ble også kjøpt industribygg til Aarsland Stål og lakk, som ble startet av brødrene.

Martin er fortsatt involvert i driften i dag, men nå er det Erik J. Aarsland – fjerde generasjon – som er daglig leder. Med samme navn som sin oldefar, er det nå hans tur til å finne veien videre for en tradisjonsrik bedrift. Han er opptatt av å foredle arven på en god måte:

– Jeg ønsker å videreføre den gode kunnskapen sånn at vi kan fortsette å skape gode verdier for mennesker og omgivelsene våre. Vi skal være stolte av den arven vi sender videre til neste generasjon.

 

Se mer om oss i disse videoene:

Inspirert av Jæren og gode kunder – og produsert av fagfolk gjennom fire generasjoner. Velkommen til oss!

Her får du et lite innblikk i arbeidsdagen vår!