Slik har vi hjulpet andre med redesign og ombruk

Med respekt for fortid og fremtid

Vi er glade i en utfordring, også når det kommer til å skape nye produkter av noe gammelt, godt brukt, ødelagt eller utslitt! Med erfaring fra enkle kontor til store kontor- og skolemiljøer, jobber vi for at klimagevinsten er til stede uansett størrelsen på prosjektet.

Skatteetaten

Fra brukte oppbevaringssskap til personlige skap med lås.

Nasjonal kunde, offentlig sektor: Skap som skaper muligheter!

Denne kunden er et godt eksempel på at nye tider gir nye muligheter!

I overgangen fra cellekontor og faste arbeidsplasser til åpne kontorlandskap og aktivitetsbasert plassering av personell, ønsket bedriften å se på muligheter for å redesigne en rekke skap som var benyttet til diverse oppbevaring.

Skapene var verken gamle eller ødelagte, men det var rett og slett ikke behov for dem lengre. I et pilotprosjekt bygget Aarsland om to skap og inviterte på visning. Skapene var bygget om til mindre skap med lås for personlig oppbevaring av en veske, et tastatur m.m. – noe kunden vår hadde stort behov for.

Fremover har vi oppdrag med flere hundre skap som skal bygges om.

– Dette er en kunde vi har jobbet med i mange år, og vi setter stor pris på å få bidra til deres utvikling med ombruk av kontormøbler. Tenk så mange skap og hyller som står og støver ned på et lager eller ubrukt etter digitaliseringsprosesser. Vi håper mange blir inspirert til å se etter nye muligheter, sier salgs- og markedssjef Linda S. Larsen i Aarsland.

 

 • Foto: Innovasjon Norge

  Innovasjon Norges konferansebord er levert med gjenbrukt bordplate eller understell. Foto: Rizwan Bhatti/Innovasjon Norge

 • Foto: Innovasjon Norge

  Innovasjon Norges arbeidsbord er levert med gjenbrukt bordplate eller understell. Foto: Rizwan Bhatti/Innovasjon Norge

 • Innovasjon Norge. Foto: Rizwan Bhatti/Innovasjon Norge

  Innovasjon Norges konferansebord er levert med gjenbrukt bordplate eller understell. Foto: Rizwan Bhatti/Innovasjon Norge

 • Foto: Innovasjon Norge

  Innovasjon Norges konferansebord er levert med gjenbrukt bordplate eller understell. Foto: Rizwan Bhatti/Innovasjon Norge

Innovasjon Norge: Nytt hovedkontor med pomp, prakt – og gjenbruk!

Bærekraft, gjenbruk og miljøtiltak har vært viktig i det nye hovedkontoret til Innovasjon Norge i Oslo. Kronprins Haakon åpnet det nye kontoret i januar 2023.

Som leverandør av kontormøbler ble Aarsland utfordret til å se på muligheter for hvor og hvordan gjenbruk kunne benyttes i innredningen. Det resulterte i 168 arbeidsbord med gjenbrukt understell og nye bordplater. Om lag 1/3 av konferansebordene er levert med enten gjenbrukt bordplate eller understell. Også styreromsbordet er gjenbruk, med flere typer eldre understell som bærer den nye bordplaten.

– Vi er kjempefornøyde med leveransen fra Aarsland! De har vært lydhøre og fleksible underveis i prosessen, noe som er viktig og nødvendig i en omstillingsprosess. Aarsland og andre leverandører har bidratt til at vi har redusert klimaavtrykket vårt betraktelig, sier Rizwan Bhatti, Innovasjon Norge.

 

 • Redd barna Foto: Romlaboratoriet

  Møteromsbord til Redd Barne med bordplater laget av overskuddsmateriale. Foto: Romlabratoriet.

 • Redd barna Foto: Romlaboratoriet

  Møteromsbord til Redd Barne med bordplater laget av overskuddsmateriale. Foto: Romlabratoriet.

Redd Barna: Et skikkelig overskuddsprosjekt!

I forbindelse med flytting til nye lokaler i Oslo (HasleTre – et unikt, demonterbart kontorbygg i tre!) ønsket Redd Barna et interiør basert på ombruk og redesign.

Interiørarkitektene i Romlaboratoriet ble engasjert for å finne frem til lokaler og interiør. De går i bresjen for å realisere bærekraftig interiørarkitektur, noe som passer godt sammen med Aarsland sin holdning til møbler med evig liv. Leveransen til prosjektet var ca. 20 møteroms- og prosjektbord med bordplater laget av overskuddsmateriale fra produksjonen på Vigrestad.

Interiørarkitekt Malin Skjelland Eriksen setter pris på å samarbeide med selskap som jobber aktivt med bærekraftig produksjon: – Ingen i Aarsland sier ‘Det går ikke’. De har en annerledes mentalitet enn mange andre, med åpenhet for å finne frem til utradisjonelle løsninger og med god dialog hele veien. De viser at de kan omstille seg etter behov fra både kunde, marked og tiden vi lever i.

– Ingen hos Aarsland sier at det ikke går, sier Malin Skjelland Eriksen, interiørarkitekt Romlabratoriet.

Prosjektet er levert i samarbeid med forhandler.

 

 • IVAR IKS Foto: Tom Haga

  Ny, slitesterk bordplate på gammelt hev-senk understell til adm. dir. Ingrid Nordbø i IVAR – ga hele 109 kg CO2-besparelse og klimagevinst. Foto: Tom Haga

 • IVAR IKS Foto: Tom haga

  En gammel bordplate og metalloppheng er blitt en fin-fin vegghylle hos IVAR IKS. Foto: Tom Haga

IIVAR IKS: Sirkulært direktørkontor

Da administrerende direktør Ingrid Nordbø i IVAR IKS skulle innrede sitt nye kontor, bidro Aarsland til målet om mindre miljøbelastning.

En ergonomisk arbeidsplass med hev-senk pult og en løsning for småoppbevaring, var noen av funksjonskravene for det nye kontoret. IVAR hadde et gammelt arbeidsbord der hev-senk understellet fortsatt var fullt brukbart, men bordplaten hadde imidlertid sett sine beste arbeidsdager. Løsningen ble å bytte til ny, slitesterk bordplate fra Aarsland – noe som ga hele 109 kg CO2-besparelse og klimagevinst.

Den gamle bordplaten ble laget om til vegghyller, der direktøren nå har en fin samling grønn litteratur.

Hele kontoret til Nordbø er innredet med brukte møbler og gjenstander, blant annet fra IVARs gjenvinningsstasjoner.
Bli inspirert og se hele kontoret og klimaregnskapet her.

 

Trenger du hjelp med et prosjekt?

Ta kontakt for å høre hvordan vi kan bidra med reparasjon, gjenbruk, redesign og komplettering.